2011. szeptember 17., szombat

Egy nap négy évszak, négy évszak egy nap

Ez az angol mondás tökéletesen kifejezi az itteni időjárást. Valami olyasmit jelent, hogy egy nap alatt megtapasztalhatod mind a négy évszakot, mert 5 percenként változik az időjárás, viszont az egész évet tekintve nincs akkora hőmérséklet ingadozás, mint amihez mi szoktunk. Vagyis hordhatod egész évben ugyanazokat a ruhákat. Ja, hát ha nem az ősz a kedvenc évszakod, az pech... :)
Mi ma az egy nap négy évszak résznek estünk "áldozatul". Délben gyönyörű napsütésre ébredtünk, és mivel már régóta nem volt ilyen, ki akartuk használni, úgyhogy gyalog mentünk be a belvárosba. Útközben már bemenekültünk a plázába, mert egyik pillanatról a másikra elkezdett zuhogni az eső (miközben még mindig sütött a nap). Mire megettem a világ legjobb muffin-ját, elállt az eső és elindultunk haza. Félúton megint eleredt az eső, ezért beálltunk egy eresz alá. Elállt, elindultunk. Megint eleredt, már nem álltunk meg, hazasétáltunk. Most a ruháink a szárítón lógnak, kint pedig ragyogóan süt a nap... :D

2 megjegyzés:

  1. Na én meg izgulva olvastam végig, hogy mikor jön a hóvihar... :D És mi az hogy: Délben ébredtünk?????
    ÁÁÁÁ de szeretnék délben kelni:P És mi lenne, ha mondjuk, netalántán, esetleg vennétek egy esernyőt? Vagy kettőt? Vagy akkor kinéznek titeket a skótok? Lerí olyankor, hogy turisták vagytok? :)

    VálaszTörlés
  2. Ha esernyőd vagy kabátod van, szerintem kitoloncolnak az országból... Az hogy esőben szarrá ázol olyan természetes nekik, mint nekünk, hogy a napon lebarnulunk :)

    VálaszTörlés