2014. március 1., szombat

Edinburgher

Mától hivatalosan is Edinburghiak lettünk!!! :) Kedden Kinga talált egy szép és megfizethető új építésű lakást a belvárosban. Még aznap estére megbeszélte a tulajjal, hogy megnézhetjük a lakást. Elmentünk, persze minden vadonat új és szép benne, úgyhogy rögtön rávágtuk, hogy szeretnénk kivenni. Okulva a korábbi tapasztalatokból viszont nem éltük bele magunkat, hogy ki is adja nekünk.

Kicsit furcsa volt, mert egyetlen dolgot kérdezett csak tőlünk, hogy mikor akarnánk beköltözni. Minden más ingatlanos még az anyánk cipőméretét is tudni akarta, ő viszont még azt sem kérdezte meg, hogy dolgozunk -e.

Két órával azután, hogy eljöttünk, felhívott minket, hogy ha szeretnénk, mienk a lakás. Megállapodtunk, hogy szombaton (vagyis ma) írjuk alá a szerződést. Mi ezalatt versenyt görcsöltünk azon, hogy biztosan csak át akar verni minket. Oszkár még a mostani ingatlanosunkhoz is elment tanácsot kérni. Darren, akitől a dundee-i lakást béreljük, összeírt pár kérdést, amit mindenképp kérdezzünk meg a pasitól, mielőtt aláírjuk a szerződést.

Ezt ma meg is tettük, szegény pasast keményen kivallattuk. Ő egész jól állta a sarat és nem vette sértésnek az akadékoskodásunkat. (Még az útleveléért is hazaküldtük, mert nem volt nála :)) Végig nagyon kedvesnek és segítőkésznek tűnt, már csak reméljük, hogy ez így is marad.

Holnap elkezdünk átcuccolni az új Oláh rezidenciába, aztán kezdődhet a munkakeresés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése