2015. január 21., szerda

Mauritus day 2 and 3

Imádom ezt a szállodát :) Tegnap a tengerben a part közelében 3 szállodai alkalmazott szedte össze a hínárt és gyűjtötte egy csónakba (nehogy a kedves vendégek lábára csavarodjon), egy másik a virágszirmokat cserélte ki egy vízzel teli kőtálban, megint egy másik a törölközőket hajtogatta hengerformára és rakta gúlaalakba, hogy mire az első szállóvendégek kiérnek a medencéhez, már kész legyen.

Egyébként döbbenetesen készségesek. Tegnap mire beálltunk az autóval a parkolóba, az egyikük megjelent a kocsi mellett egy kis golfautóval, hogy elvigyen minket a (kb 100 méterre levő) szobánkig. Nemrég pedig azért kopogtatott be valaki, hogy megcsinálja nekünk az ágyat. Oszkár mondta, hogy köszönjük, de már nap közben beágyazott nekünk valaki. Mire emberünk mondta, hogy igen, de ő most azért jött, hogy "kiágyazzon"... Ha megkérnénk, szerintem be is takarna :D

A tegnapi napunk viszonylag eseménytelenül telt. Próbáltunk nem szénné égni a parton, felfedeztük a a szálloda parkjában az állatokat (óriáscsigák, narancssárga madarak, gekkók) és ettünk nagyjából mindent, ami az utunkba került. Indiai ételek és tengeri herkentyű van minden sarkon, ha valami másra vágyunk, akkor kicsit keresgélni kell. Kókuszt is sok helyen árulnak úgy, hogy lecsapják az egyik végét és beledobnak egy szívószálat (rémes íze van).

Ma a Casela Adventure Parkban voltunk, Mauritius délnyugati részén. Mivel minden programért külön kellett fizetni, és nem is keveset, próbáltunk olyat találni, amit máshol nem csinálhatnánk. Voltunk egy szafarin, ami abból állt, hogy egy ráccsal körülvett lélekvesztővel körbevittek azon a területen, ahol a tigriseket és az oroszlánokat tartják. A gondozók nagyon jófejek voltak, és igyekztek az állatokat közel csalogatni a kocsihoz, úgyhogy 1-2 méterről lehetett fotózni őket. Végül pedig egy kis helyen elkerítve volt 4 oroszlánkölyök, akiket be lehetett menni megsimogatni. Sajnos itt elég szigorúak voltak a szabályok: nem szabadott a tappancsukat és a fejüket macerálni, csak a hátukat lehetett vakargatni. Mindenesetre ez is óriási élmény volt. Nagyon játékos, zabálnivaló kis macsekok :)

1 megjegyzés:

  1. De jó perzselő napsütésről olvasni! Fele királyságomat adnám, ha itt egy órára kisütne a nap.Ilyen időben még a Hófehérke se jön ki az udvarra, hogy megsimogathassam. Érezzétek jól magatokat

    VálaszTörlés