2011. július 30., szombat

London 3. nap

Erre a napra a Tower-t terveztük megnézni. De az odáig vezető bő egy órás út legalább olyan izgalmas volt, mint maga a Tower. Mióta itt vagyunk, minden metrózás és séta a városban -nem tudok rá jobb szót- mozizás. :) Annyira sokfélék, és érdekesek a londoniak, hogy a metrózás a belvárosba mindig azzal telik, hogy nézzük az embereket. Ami első nap elrettentett, most már inkább izgalmas. Szézféle nemzet milliónyi különböző példánya nyüzsög minden nap Londonban, és ez a sokszínűség nagyon megragadó. Nincs két egyforma arc vagy frizura, és nagyon eltérő az öltözködésük is. Gyakori látvány, hogy a metrón egy sorban ül egy néger, egy indiai, egy kínai és egy szőke angol. Mindenki a saját akcentusával, szokásaival, hagyományaival.
A Tower legjobb része egyébként a Beafeater-eknek csúfolt őrök által vezetett túra. Iszonyú viccesek és sok érdekes történetet mesélnek a várról:
A Fehér toronyban korabeli páncélokat lehet nézni 3D-ben ezekkel a menő szemüvegekkel:
Itt pedig háromnegyed órát álltunk sorba, hogy megnézzük a koronázási ékszereket, köztük a jogaron tündöklő Star of Africa-t, a világ legnagyobb gyémántját:

2 megjegyzés:

  1. ŐŐŐŐ akkor gondolom a páncélok kivetítőn vannak, mert amúgy csak arra lenne jó az egész, hogy a turistákon röhögjenek :D És hol a gyémántról a kép???? Azt várná a gyanútlan blogolvasó, egy ilyen felvezetés után :(

    VálaszTörlés
  2. Hát bocsi, de ott nem lehetett fényképezni. Meg Oszkár azóta amúgyis megideologizálta, hogy azok biztos csak másolatok és nem az igaziak.

    VálaszTörlés