2011. augusztus 3., szerda

London 4. nap: Greenwich

Ha nem lettem volna ott, oximoronnak tartanám azt, hogy londoni kánikula. A metrón még nevettünk is a habfehér bőrű anyukán, aki naptejjel kenegette a kisgyerekét. Aztán leégtünk és már nem nevettünk.
A napot egyébként Westminsterben kezdtük. Már a metróból is alig tudtunk kijönni, akkora tömeg volt. Mindenki a parlamentet és a Big Ben-t fotózta, ami vitán felül a legszebb épület Londonban:
(csaltam, ezt már a London Eye-ból fotóztuk, de ez a legjobb képünk róla :) )
Sajnos csak kívülről láttuk, mert ők vigyáznak rá, hogy csak angol állampolgár mehessen be (felháborító diszkrimináció):
A Westminster apátságba is szerettünk volna bemenni, de amíg a kígyózó sorban várakoztunk, Oszkár kiszúrta, hogy pár nap múlva orgonakoncert lesz az apátságban. A koncertjegy Ł10, a belépő az apátságba idegenvezetés nélkül Ł16... A koncertjegyet választottuk :)
Ezután lementünk a partra és felszálltunk egy hajóra Greenwich felé. A gyönyörű napsütésben szuper fotókat csináltunk, és az idegenvezetés is vicces és informatív volt.
Tower of London
Tower Bridge
Canary Wharf
Mikor Greenwichben leszálltunk a hajóról, már nagyon éhesek voltunk. Választhattunk a mekiből és a helyi piacból. Én nem szeretem a piacokat, úgyhogy a mekire szavaztam, de Oszkár rávett, hogy legalább nézzünk be a piacra. Örökké hálás leszek neki ezért. :) Isteni finom és különleges kajákat ettünk.
Ebéd után felsétáltunk az obszervatóriumhoz. Megnéztük a kiállítást, aztán a változatosság kedvéért beálltunk egy sorba. Most a 0. hosszúsági fokhoz. Ezzel két probléma volt:
1. a sor nagyon hosszú volt, mert mindenki úgy érezte, hogy ha már végigállta az 1 órás sort, akkor muszáj lefotóztatnia magát a vonalon ülve, állva, guggolva, térdelve, plusz anyuval, kistesóval, nagymamával, csak nagymamával, nagymamával és anyuval, egyedül és így tovább a végtelenségig
2. a vonal valójában nem a 0. hosszúsági foknál van:
Íme életünk legértelmetlenebb 1 órájának eredménye:
Nem teljesen őszinte a mosolyunk :)
És íme a valódi 0. hosszúsági fok (az előbbitől kb. 100 méterre a park közepén):

1 megjegyzés:

  1. "nem teljesen őszinte a mosolyunk" :D Egyik vicsorog, a másik ölni tudna a szemével :D A biztonságiak meg úgy néznek ki mint nálunk a tesco-s biztonsági őrök, csak ezeknek jobb a szerkójuk :)

    VálaszTörlés