2011. augusztus 7., vasárnap

London 7. nap

Utolsó nap meglátogattuk Nikit Canary Wharf-on, a bank negyedben:
Kaptunk isteni finom sütiket, aztán visszafele DLR-rel mentünk a belvárosba. A DLR egy szuper high tech metróféleség, aminek nincs vezetője:
Délután megnéztük a British Museum-ot:
Ez a világ egyik legnagyobb történeti múzeuma, óriási és méltán híres. A bejárásához több nap is kevés lett volna, így próbáltunk szelektálni. Legjobban az egyiptomi és az asszír rész tetszett.
Szinte minden terem tele van úgynevezett highlight-okkal. Csupa gigászi, figyelemfelkeltő darab, persze gondosan elrendezve, kivilágítva, kitáblázva, hogy a tudatlan múzeumlátogató is azonnal észrevegye mekkora kincs előtt áll :)

A múzeum lenyűgöző belső udvara
Este még elmentünk az orgonakoncertre a Westminster apátságba (már leírni is annyira sznob :D). Az apátság kívülről nem túl hivalkodó, belül viszont lélegzetelállító. Itt koronázták meg az összes angol királyt, és közülük sokan itt is vannak eltemetve a legjelentősebb angol költők és írók társaságában. Dickens és Kipling sírkövénél már nagyon szerettem volna fotózni, de hiába kommandóztam, nem engedték meg. Mindenesetre ez a koncert igazán szép lezárása volt a londoni nyaralásunknak.

2 megjegyzés:

  1. A metróvezetők is biztos örültek ennek az újításnak :D

    VálaszTörlés
  2. Ne sajnáld őket, még így is maradt kb. 10 metróvonal, ahol dolgozhatnak :)

    VálaszTörlés